preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Split 3"

Login
1.b

Padaju pahulje, padaju nježno

Pitam se da li snijeg voli drveće i polja, kada ih ljubi tako nježno? Onda ih pokriva, znate, bijelim pokrivačem i možda im savjetuje: Spavajte, dragi moji, sve dok ljeto ne dođe ponovo.

Lewis Carroll  

Informatika - 7.r.

Fotomontažom do okićenog bora

Jabuke, 3.a

 
 

Vodič za djecu i roditelje - kako postaviti privatnosti i sigurnost na društvenim mrežama Instagram, TikTok, YouTube i Facebook.

Sigurni internet

 

CI Splitsko-dalmatinske županije

Popis udžbenika
Projekti

Školski list

 

broj 14broj 13broj 12broj 11broj 10

Zaštita djece na internetu

BROŠURA

Djeca i mediji

Dobro je znati

Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“

Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona

 

DAN ŠKOLE

Fotogalerija
Razno
 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

ZA RODITELJE

FORMULAR UPISNICE I ISPISNICE IZ ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
ISPISNICA.docx
UPISNICA.docx

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 8. 2014.

Ukupno: 700089
Ovaj tjedan: 2140
Danas: 31
Stop animacija

 

Likovna kultura

Jelovnik je podložan izmjenama tijekom školske godine, a u skladu s postojećim potrebama djece te savjetima kuhara/ica, učitelja/ ica i ravnatelja. Odluku o mogućim izmjenama donosi ravnatelj. Količine predviđene jelovnikom su okvirne i djeca imaju pravo, po potrebi, uzeti više od jedne porcije hrane. Škola također zadržava i pravo izmjene jelovnika u slučaju nemogućnosti osiguranja predviđenih namirnica.

RSS Reader
RSS Carnet
27.01.2022. 12:52
Istraživanje tržišta - adaptacija/opremanje CARNET čvorišta
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave usluge poboljšavanja tehničkih uvjeta na CARNET čvorištima u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola ... The post Istraživanje tržišta - adaptacija/opremanje CARNET čvorišta appeared first on CARNET .

Raspored zvona

JUTRO
1. 8.00 - 8.45 
2. 8.50 - 9.35 
3. 9.40 – 10.25 
ODMOR 10.25 - 10.40
4. 10.45 - 11.30
5. 11.35 - 12.20 
6. 12.25 - 13.10 
 
POSLIJE PODNE
1. 14.00 – 14.45
2. 14.50 – 15.35 
3. 15.40 – 16.25
ODMOR 16.25 - 16.45
4. 16.45 – 17.30
5. 17.35 – 18.20
6. 18.25 – 19.10
 
MEĐUSMJENA
1. 11.30 – 12.15        
2. 12.20 - 13.05    
ODMOR 13.05 - 13. 20
3. 13.20 – 14.05
4. 14.10 – 14.55    
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROŠIRENOM STVARNOŠĆU DO EKOLOŠKE OSVIJEŠTENOSTI I SVJEDODŽBI
Autor: Mila Ozretić, 5. 7. 2021.

Kako običnim radnjama ili predmetima utkati nešto pomalo neobično, svjedočili su učenici 6.a na dan podjele svjedodžbi uz oslikanog najvećeg malog morskog puža na svijetu.


Okupili smo se pred zgradom Šimićeve 70 i pokušali zaključiti kako se naziva jedan takav rad koji je prekrio 300 kvadrata pročelja zgrade.

MURAL

Neki su odgovorili grafit, što je vrlo srodno točnom odgovoru – MURAL. Mural je slika izrađena na zidu, plafonu ili nekoj drugoj velikoj zidanoj površini za čije stvaranje umjetnik ima dozvolu dok se grafiti uglavnom rade uz pseudonime umjetnika tj. tajno i bez prethodne dozvole.

I grafiti i murali nose poruku ili priču. Za jedne je riječ o umjetnosti, a za druge o vandalizamu.  U ovom slučaju, složili smo se da mural krasi zgradu tj. da bismo češće htjeli vidjeti ovakva pročelja zgrada.

MALI MORSKI PUŽ I PORUKE

Mural u susjedstvu naše škole je slika malog morskog puža, sićušnog bića od tek 12 mm koje živi na 10 – 15 m od površine mora. Mali puž je simbol niza ugroženih vrsta u moru čijim se nestankom remeti ravnoteža morskih ekosustava te prijeti domino efektom i na zdravlje čovjeka. Veliki mali morski puž, ugrožen od onečišćenja, klimatskih promjena, nasipavanja obale te drugog ljudskog djelovanja, nosi višestruke poruke:

Štitimo ono što volimo! A volimo li more?

I male stvari su bitne!

I ono što ne vidimo je tu i trebamo to čuvati!

Dovedimo ribe i more betonu, a ne beton ribama i moru!

POSEBNOST MURALA – PROŠIRENA STVARNOST (AR)

Mural je upotpunjen slojem proširene stvarnosti (eng. AR – augmented reality) koji se aktivira pomoću pametnog telefona ili tableta i uz aplikaciju Artivive. Riječ je o prvom muralu takve vrste u Splitu, a drugom u Hrvatskoj.

Proširena stvarnost je kombinacija stvarnog i virtualnog svijeta tj.  proširenje slike stvarnog svijeta s digitalnim informacijama. AR nam omogućuje da kroz zaslon nekog uređaja vidimo elemente koji ne postoje u stvarnom svijetu. AR nije isto što i VR (eng. virtual reality). VR je potpuno virtualno stvoreni svijet gledan posebnim naočalama, a unutar tog 3D okruženja se može ostvariti interakcija s računalno stvorenim elementima te se kretati.

ZASLUGE

Mural malog morskog puža nastao je ispreplitanjem različitih znalaca i struka.  Temelj za oslikavanje bila je fotografija Pere Ugarkovića, oslikali su ga splitski akademski slikari i street art umjetnici Luka Duplančić i Ivan Svaguša, a virtualni život udahnuli su mu animatori Mate Žaja i Duje Stojak

I tako smo uz oživjelog malog morskog puža podijelili svjedodžbe i pohvalnice te se  promovirali u sedmaše😊

KAKO STVORITI VLASTITI RAD U KOJEM SU POVEZANA KLASIČNA I DIGITALNA UMJETNOST

Za one koji sami žele proširiti stvarnost tj. kreirati digitalni sloj i pridružiti ga nekoj stvarnoj slici, mogu to napraviti alatom Artivive.

Alat se sastoji od korisničke aplikacije za gledanje gotovih AR radova (dostupno u Google Play trgovini) te od alata za izradu digitalnih slojeva za kojeg se možete registrirati na stranici https://artivive.com/ te besplatno izraditi do 5 radova.

Mila Ozretić

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju