2020-11-07 18:13:16

EU CODE WEEK U OŠ SPLIT 3

Učenici 2.a zajedno sa svojom učiteljicom Sandrom Podrug u sklopu eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 2 obilježili su EU Code Week. U suradnji s učiteljicom informatike Milom Ozretić uz ppt prezentaciju učenici su naučili  što je kodiranje te kako čitati izviđački kod, a nakon toga rješavali listić s kodiranim crtanjem. Za kraj su igrali računalnu igru kodiranja spajajući puzzle.

Našu školu smo prijavili na europsko događanje EU Code Week, prikazali naše aktivnosti te dobili certifikat za sudjelovanje. Aktivnost kodiranja jako nam se svidjela. Veselimo se novim izazovima i iduće školske godine.

Tjedan programiranja obilježili su i učenici šestih razreda na satu informatike gdje su zadavali naredbe kretanja “učiteljici robotu”. Osim navedene tzv.unplugged aktivnosti programiranja, učenici 6.b i 7.a su uvježbavali algoritamsko razmišljanje te primjenu potprograma kroz online igru Compute It. U ovoj igri sam igrač ima ulogu računala koje čita i interpretira tj. izvršava naredbe programa te pri tome prolazi zadani put. Čestitamo učenicima koji su uspješno dovršili sve nivoe igre!

Sandra Podrug i Mila Ozretić


Osnovna škola "Split 3" Split