preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Split 3"

Login
3.a

3.d

Posjet pomrskom muzeju

Inspirirani Picassom

Split se zrcali u moru

1.e

1.b

1.d

 

 

Prva pričest - 3.d

U pratnji proljetnih vila i vilenjaka - 3.d

Dašak proljeća...

1.c

Dobro je znati

Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“

Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona

 

Savjetujemo

Besplatan Office s 1 TB prostora za pohranu svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola!

IGRE

PRIRUČNICI ZA RODITELJE:

1. i 2. razred

3. i 4. razred

5. i 6. razred

7. i 8. razred

PRIRUČNIK ZA UČITELJE

1. i 2. razred

3. i 4. razred

5. i 6. razred

7. i 8. razred

Novi Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla:

 

ELEKTRONIČKI IDENTITET UČENIKA I UČITELJA

Elektronički identitet (za pristup Internetu, CARNetov Webmail, Nacionalni portal za udaljeno učenje Nikola Tesla, e-Knjižnica, Školska Učilica, forum Portala za škole, upisi u srednju školu i dr.)

 

LIKOVNA KULTURA

 

Besplatni udžbenici

https://youtu.be/jJubzKEyeA4

Popis udžbenika

POPIS UDŽBENIKA ZA

ŠK. GOD. 2017./18.

Napomena: Popisi udžbenika koji su odabrani 2014./2015. godine važeći su 4 godine.

Napomena za 1. razred: NE KUPOVATI LIKOVNU MAPU (učitelji će dati upute o mapi na početku šk. godine).

Napomena za Informatiku - raspitati se kod predmetnog učitelja je li potreban udžbenik.

Priloženi dokumenti:
popis udzbenika.pdf

DAN ŠKOLE

Projekti

NAŠA ŠKOLA U EMISIJI "DOBRO JUTRO, HRVATSKA"

Školski list

broj 14broj 13broj 12broj 11broj 10

Fotogalerija
Razno
 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 8. 2014.

Ukupno: 340451
Ovaj tjedan: 188
Danas: 188
Vremenik

Okvirni vremenik pisanih provjera

RAZREDNA NASTAVA

1.d

1.e

3.a

3.d

3.e

4.c

4.d

4.e

TALIJANSKI JEZIK (4.r.)

NJEMAČKI JEZIK (4.r.):

ENGLESKI JEZIK (rn)

E-Dnevnik u šk. god. 2017./18. se primjenjuje u 2., 5., 6., 7. i 8. razredu.

UPUTE ZA UČENIKE I RODITELJE

RSS Reader
RSS Carnet
21.05.2018. 13:46
Scientix webinar: „An introduction to Scientix and eTwinning“
U sklopu Scientix 3 projekta u utorak, 22. svibnja 2018. godine, u 18.00 sati održat će se webinar pod nazivom „An introduction to Scientix and eTwinning“.

RSS MZOS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Raspored zvona

JUTRO
1. 8.00 - 8.45 
2. 8.50 - 9.35 
3. 9.40 – 10.25 
ODMOR 10.25 - 10.40
4. 10.45 - 11.30
5. 11.35 - 12.20 
6. 12.25 - 13.10 
 
POSLIJE PODNE
1. 14.15 – 15.00
2. 15.05 – 15.50 
3. 15.55 – 16.40
ODMOR 16.40 - 16.55
4. 17.00 – 17.45
5. 17.50 – 18.35
6. 18.40 – 19.25
 
MEĐUSMJENA
1. 11.30 – 12.15        
2. 12.20 - 13.05    
ODMOR 13.05 - 13. 20
3. 13.20 – 14.05
4. 14.10 – 14.55    
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KRIMIĆ: UGRIZ ISTINE, napisali učenici 7.a
Autor: Mila Ozretić, 6. 6. 2017.

Na poznatoj farmi u Škotskoj živio je farmer Willim. Jednog sušnog dana otišao je po vodu  do obližnjeg bunara. Bunar je bio prazan, a na dnu neki predmet. Willim je izvadio  tajanstveni predmet i vidio da je to krvava motika. Preplašen i uznemiren, odmah je pozvao policiju i detektive. Sljedećeg jutra detektiv Paul McStewart u crnom kaputu s malim šeširom i lulom u ustima, došao je na mjesto pronalaska dokaza o mogućem ubojstvu. Snalažljivi detektiv  pretražio je područje oko bunara i pronašao tragove kopita.


U selu su četiri kuće. Tri su kuće su jedna do druge, a četvrta je udaljenija, smještena je  na brdu i ima štalu za konje. Detektiv ulazi u prvu kuću. Tu živi udovica s troje djece koja se kune da je jučer legla prije nego što je sunce zašlo. Tako radi već godinama. Ni ne sjeća se kad je zadnji put izašla noću. Detektiv joj povjeruje i ode u drugu kuću. To je bila ambulanta lokalnog veterinara. On je upravo imao posla s jednim konjem, pa se detektiv kod njega nije dugo zadržao. Prije tjedan dana na farmi su se održale trke konja. Mladi konjušar John je pobijedio svoga brata Marka i osvojio glavnu nagradu. U treću kuću tek se nedavno uselio čovjek za kojeg kažu da je čudan. I detektiv se u to  uvjerio. Taj čovjek nije ga uopće čuo. Samo je pio,  pušio i pričao kako je prošle noći čuo neku galamu u šumi. Detektiv na to nije obraćao pozornost jer za one koji žive u selu zavijanje vukova i hukanje sova već su normalne pojave. Nije ni pomislio da je čovjek možda čuo nešto drugo.

 Već je sunce polako zapadalo kad se naš detektiv popeo na vrh brda i pokucao na vrata raskošne kuće. Vrata je otvorio Mark, poprilično uznemiren. Detektiv je tomu pripisao gubitak na utrkama konja. Osim toga, Mark je priznao da mu je John obećao da će izgubiti, ali, kao što svi znamo, dogodilo se suprotno. John nije podijelio svoju nagradu s Markom, kao što je to bio dogovor. Detektiv je pitao može li razgovarati s Johnom, ali tada je čuo da je mladi konjušar jučer nestao. Otišao je jahati  šumom. Znači li to da je cijelu noć proveo tamo?

 Detektivu je to bilo jako sumnjivo, pa je otišao provjeriti je li John još uvijek tamo. Kad se približio šumi, i on je čuo neobičan zvuk i shvatio da to nisu ni vuk ni sova. Bio je to konj! I to ne bilo koji konj, nego onaj koji je nedavno pobijedio na utrkama. Detektiv ga je pažljivo promatrao  i shvatio da  trči  ukrug. U sredini kruga bio je jedan trnoviti grm. Što se to nalazi u njemu, a da je konju toliko zanimljivo? Detektiv se zaprepasti i ukipi od straha, iako mu to nije bio prvi slučaj umorstva u karijeri. U grmu,među trnjem i kupinama, ležao je John.

Nakon misterioznog pronalaska tijela, broj osumnjičenih se suzio. Detektiv McStewart  bio je spreman za otkriće mračne tajne ovog ubojstva. Tijekom neprospavane noći, dok je detektiv svim silama pokušavao shvatiti tko je ubojica, trebalo mu je svježeg zraka, pa je otišao vani. Dok je sjedio na klupi, čuo je glasanje konja u daljini. Prateći zvuk, došao je do konja i shvatio je da je pripadao Johnu. Zagledao se u njega, i primijetio je nešto neobično. Među zubima su mu bili ostatci ljudske kože. Iduće jutro, na razgovor je pozvao sve osumnjičene. Na njima je tražio ugrize konja. Premda je ljeto, primijetio je da Johnov brat, Mark, nosi vuneni šal oko vrata. McStewart je od njega tražio ga skine, ali Mark se izvlačio na to da ima ukočen vrat. Nakon dugog nagovaranja, McStewart je izgubio strpljenje i otrgnuo mu šal s vrata. Na vratu se nalazila velika masnica s otiscima zubi životinje. Nakon dugog analiziranja, povezivanja tragova, otkrilo se da je ugriz na bratovom vratu prouzročio konj. Brat je uhićen, on je ubojica.

Sigurno ste čuli za obitelj McGregor, vlasnika najuglednijih farmi u Škotskoj. Braća John i Mark su sinovi bogatog Shawna McGregora. Svima je bila poznata činjenica da je njegova riječ uvijek bila zadnja. Bio je tradicionalan pa  je odlučio da farmu nasljeđuje njegov prvi sin. To je značilo da drugi sin mora cijeli život raditi, a prvi uživati u bogatstvu. Nasljedniku Johnu nije bilo dosta što će dobiti sav novac, nego se i naslađivao nad nevoljom mlađeg brata. Jedne večeri obitelj McGregor se okupila za stolom. Otac im je objavio da mora na liječenje u London jer boluje od teške bolesti. Svi su znali što to znači, da  John dobiva ostavštinu. Mark je otišao u konjušarnicu nahraniti konje, a John je pošao za njim. Počeo mu se rugati. Prišao je konju i rekao mu: "Pogledaj što će sve biti moje!" To je bila kap koja je prelila čašu. Mark je uzeo motiku iz kuta i udario Johna po leđima. John je pao i udario glavom o metalni dio vrata. Mark je shvatio što je učinio, morao je prikriti zločin. Odlučio je motiku ubaciti u bunar, a tijelo sakriti u šumu. Htio je konju pripisati krivnju tako što ga je odveo u šumu i ostavio gdje i tijelo, a motiku baciti u bunar. Ipak, nije mu uspjelo.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju