preskoči na sadržaj

Osnovna škola Split 3

Login
1.d

2.a/b produženi boravak

Otkrivamo svijet likovnih umjetnika (slikamo kao Joan Miro´ - crta, boja, lik)

 

Vodič za djecu i roditelje - kako postaviti privatnosti i sigurnost na društvenim mrežama Instagram, TikTok, YouTube i Facebook.

Sigurni internet

 

CI Splitsko-dalmatinske županije

Popis udžbenika
Projekti

Školski list

 

broj 14broj 13broj 12broj 11broj 10

Zaštita djece na internetu

BROŠURA

Djeca i mediji

Dobro je znati

Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“

Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona

 

DAN ŠKOLE

Fotogalerija
Razno
 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

ZA RODITELJE

FORMULAR UPISNICE I ISPISNICE IZ ŠKOLE

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 8. 2014.

Ukupno: 863606
Ovaj tjedan: 1110
Danas: 16

Jelovnik je podložan izmjenama tijekom školske godine, a u skladu s postojećim potrebama djece te savjetima kuhara/ica, učitelja/ ica i ravnatelja. Odluku o mogućim izmjenama donosi ravnatelj. Količine predviđene jelovnikom su okvirne i djeca imaju pravo, po potrebi, uzeti više od jedne porcije hrane. Škola također zadržava i pravo izmjene jelovnika u slučaju nemogućnosti osiguranja predviđenih namirnica.

Kalendar nastave

Kalendar šk. godine 2023./ 2024.

 
RSS Reader
Raspored zvona

JUTRO
1. 8.00 - 8.45 
2. 8.50 - 9.35 
3. 9.40 – 10.25 
ODMOR 10.25 - 10.40
4. 10.45 - 11.30
5. 11.35 - 12.20 
6. 12.25 - 13.10 
 
POSLIJE PODNE
1. 14.00 – 14.45
2. 14.50 – 15.35 
3. 15.40 – 16.25
ODMOR 16.25 - 16.45
4. 16.45 – 17.30
5. 17.35 – 18.20
6. 18.25 – 19.10
 
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROJEKT „UniCompoST učionica“ – RADIONICA "Kompostiranje i organska gnojiva u tren oka"
Autor: Mila Ozretić, 3. 5. 2022.

Kompostiranje i organska gnojiva u tren oka prva je u nizu radionica u sklopu projekta „UniCompoST Učionica“.  Radionica se održala 2. svibnja 2022. u prostorijama naše škole, pod vodstvom Tine Slatine, mag.ing.cheming., a na njoj su sudjelovali učenici 6.b, 6.d i 8.a.

U ovoj edukativnoj radionici učenici su naučili kako kompostiranjem eliminiramo štetan utjecaj biootpada na okoliš te kako nam recikliranje omogućuje nov i vrijedan materijal. Također sada znaju koliko je bitno odabrati odgovarajući komposter za obradu biootpada. 


Isto tako su na primjeru vidjeli kada je kompost zreo i upoznali su se s različitim mikroorganizmima koji pospješuju kompostiranje.

Po završetku radionice, učenici su zapisali dio sadržaja koje su naučili:

  • Kompost slažemo u slojevima (smeđim i zelenim).
  • Da su smeđi organizmi puni ugljika, a zeleni puni dušika i da treba pregledavati vlažnost komposta. (Ante, 6.r.)
  • Što se smije, a što ne smije odlagati u kompost (npr. papir u boji). Ostatke hrane bacamo u komposter, a oni truljenjem postaju smeđi i puni su ugljika.
  • U kompostu se nalazi lišće, biljni ostatci, a ne smijemo u njega bacati metale, lijekove i sl.
  • Na ovoj radionici sam se upoznala s procesom kompostiranja i kompostom kao njegovim produktom. Naučila sam kako je biootpad ono što koristimo u ovom procesu. Na njega utječu razni čimbenici poput vremenskih prilika, temperature, miješanja i sl. Omjer smeđeg i zelenog otpada, odnosno onog bogatog ugljikom i dušikom je iznimno važan za ishod kompostiranja. Tu je važan faktor i kiselost odnosno lužnatost smjese. Cilj kompostiranja je dobiti homogenu smjesu u kojoj se sav biootpad razgradio. (Petra, 8.r.)
  • Kompostiranje je egzotermna reakcija u kojoj sudjeluju aerobni mikroorganizmi. Za kompostiranje je potrebna PH vrijednost od 6.5 do 7 kako bi se izbjeglo stvaranje amonijaka (Vendi, 8.r.)
  • Kompost moramo miješati da ulazi u njega kisik.
  • Na početku kompostiranja smjesa je heterogena, a na kraju homogena.
  • Kompost treba biti vlažan i stvari koje idu u kompost treba usitniti.

 

Mila Ozretić i Andrea Petrović Vidović 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju