preskoči na sadržaj

Osnovna škola Split 3

Login
 

3.a/b produženi boravak

2.e

1.d

 

Vodič za djecu i roditelje - kako postaviti privatnosti i sigurnost na društvenim mrežama Instagram, TikTok, YouTube i Facebook.

Sigurni internet

 

CI Splitsko-dalmatinske županije

Projekti

Školski list

 

broj 14broj 13broj 12broj 11broj 10

Zaštita djece na internetu

BROŠURA

Djeca i mediji

Dobro je znati

Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“

Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona

 

DAN ŠKOLE

Tražilica
Fotogalerija
Razno
 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

ZA RODITELJE

FORMULAR UPISNICE I ISPISNICE IZ ŠKOLE

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 8. 2014.

Ukupno: 907298
Ovaj tjedan: 757
Danas: 16

Jelovnik je podložan izmjenama tijekom školske godine, a u skladu s postojećim potrebama djece te savjetima kuhara/ica, učitelja/ ica i ravnatelja. Odluku o mogućim izmjenama donosi ravnatelj. Količine predviđene jelovnikom su okvirne i djeca imaju pravo, po potrebi, uzeti više od jedne porcije hrane. Škola također zadržava i pravo izmjene jelovnika u slučaju nemogućnosti osiguranja predviđenih namirnica.

Kalendar nastave

Kalendar šk. godine 2024/ 2025.

 
RSS Reader
Raspored zvona

JUTRO
1. 8.00 - 8.45 
2. 8.50 - 9.35 
3. 9.40 – 10.25 
ODMOR 10.25 - 10.40
4. 10.45 - 11.30
5. 11.35 - 12.20 
6. 12.25 - 13.10 
 
POSLIJE PODNE
1. 14.00 – 14.45
2. 14.50 – 15.35 
3. 15.40 – 16.25
ODMOR 16.25 - 16.45
4. 16.45 – 17.30
5. 17.35 – 18.20
6. 18.25 – 19.10
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SAT RAZREDNIKA U ŠKOLSKOJ KUHINJI – PRIPREMA ZDRAVOG DORUČKA
Autor: Mila Ozretić, 4. 11. 2021.

ISHODI AKTIVNOSTI:

  • razvijanje navika redovitog i zdravog doručkovanja
  • poticanje učenika na samostalnost u pripremi jednostavnih jela
  • razbijanje stereotipa o podjeli poslova na muške i ženske
  • poticanje navika kojima izbjegavamo uporabu jednokratnog posuđa

PREDMETI: Sat razrednika, Informatika, Hrvatski jezik


Projektni zadatak pripreme zdravog doručka u 7.a odvijao se u nekoliko etapa, a poticaj je bila radionica odrađena u 6. razredu kada smo vagama mjerili i uz pomoć vrećica vizualizirali količinu šećera u pojedinim pićima i namirnicama. Tada smo uočili da zobene pahuljice imaju vrlo malu količinu šećera te su se nametnule kao dobar izbor za doručak i ideja za pokušaj zajedničke pripreme jednog takvog obroka u školskoj kuhinji.

Meni doručka smo proširili s kajganom i grizom da udovoljimo različitim ukusima. Troškovnik smo sastavili na satu informatike uvježavajući oblikovanje tablica, formule i funkcije u MS Excelu te pretražujući cijene na internetu.

Jednokratna plastika nije bila dozvoljena pa su učenici morali samostalno oprati svo posuđe koje su koristili u pripremi i jelu.

Kako je sam doručak tekao pročitajte u izvještaju sastavljenom na satu Hrvatskoga jezika s učiteljicom Katarinom Pivetom Vidučić.

Priprema zdravoga doručka

U školskoj kuhinji 19.10. ujutro, 7.a razred u pratnji razrednice Mile Ozretić odlučio je skuhati zdravi doručak. Nastavnica Mila je otišla u kupovinu za sve sastojke potrebne za pravi zdravi doručak: griz, zobenu kašu i kajganu. Potaknuo nas je razgovor o tome tko doručkuje i što se jede za doručak? Zaključak je bio da pola razreda ne doručkuje prije polaska u školu! Zato su vrijedni učenici stavili pregače i počeli kuhati. Sve to u samo 45 minuta. Većina je podijelila različite poslove, a zbog nedostatka vremena, ostali učenici su nakon nastave uživali u pranju posuđa. Svi su zaključili da i nije tako teško doručkovati, pogotovo kad to sam pripremiš. Ovo će biti jedna zanimljiva i poučna uspomena za 7.a razred.

Luciana Domić, 7.a





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju